Buteyko en kinderen

Net zoals volwassenen hebben kinderen net zo goed baat bij een gezonde ademhaling. Wanneer een kind last heeft van astma, allergie of verkoudheid, biedt de Buteykotraining uitkomst. Bovendien zijn hyperactiviteit, slapeloosheid en gebrek aan concentratie vaak het gevolg van een ongezonde, diepe ademhaling. Daarom is er ook Buteykotraining voor kinderen.

 

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen de Buteykotraining leren. Ze leren aan te voelen wat goed voor hen is en worden minder gehinderd door aangeleerde ideeën. Kinderen leren de Buteykotraining dan ook verrassend snel.

 

Hoe de Buteykotraining voor kinderen is opgebouwd

Als ouder(s) volg je de cursus deels zelf, zodat jij jouw kind kunt leren gezond adem te halen. Dit is niet alleen bevorderlijk voor je eigen gezondheid, maar zo leer je ook de signalen bij je kind te herkennen en weet je wat je moet doen als je ze opmerkt. In totaal zijn er 6 of 7 sessies, waarvan 5 met de ouder(s) en 1 of 2 samen met ouder(s) en kind.

 

De insteek van Buteyko voor kinderen

De Buteykotraining voor kinderen is anders dan die voor volwassenen, omdat kinderen anders leren. Kinderen pikken dingen het snelst op bij oefeningen met beweging en spelelementen. Bovendien zijn er aangepaste oefeningen voor kinderen van verschillende leeftijden.

 

Een gezond en gelukkig kind dankzij Buteyko

De Buteykotraining helpt om de klachten van je kind te verminderen of te doen verdwijnen. Het herstel verloopt bij kinderen sneller dan bij volwassenen, omdat hun stofwisseling sneller kan veranderen. Medicijngebruik kan bij het toepassen van de Buteykotraining vaak al heel snel geleidelijk worden afgebouwd. Dit gebeurt altijd in overleg met de arts.

 

Lees meer over Buteykotraining voor kinderen