Buteyko en COPD

COPD is een verzamelnaam voor onder meer de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. COPD staat nog steeds bekend als een ongeneeslijke ziekte, terwijl de Buteykotraining goede resultaten boekt bij beginnende COPD.

 

Een natuurlijk middel tegen COPD

Wie COPD heeft, komt vaak adem tekort. Er zijn talloze ontstekingen in de longen en de longblaasjes kunnen langzaam vergaan. Dat levert vervelende klachten zoals benauwdheid, hoesten, kortademig, vermoeidheid, slap gevoel/weinig kracht en gewichtsverandering.

Als je longemfyseempatiënt bent, adem je te veel. Juist doordat je je longen overbelast, gaan ze verkrampen en ontstaat er slijm. Op termijn raken ook de nog gezonde gedeeltes van de longen beschadigd. Eigenlijk zeggen je longen; ‘adem eens wat minder’. Wanneer je zelf minder gaat ademen, hoeven je longen daardoor niet meer te verkrampen om jou te waarschuwen en verdwijnt de slijmvorming.

 

Wat je leert tijdens de Buteykotraining

Tijdens de Buteykotraining leer je onder andere om benauwdheidsaanvallen te controleren en zelf op te heffen. Je zult al heel snel verbetering merken. En, omdat je al klachten hebt, zul de Buteykotraining ook nog eens eerder onder de knie hebben dan iemand die geen klachten heeft.

 

Tijdens de Buteykotraining leer je om rustig te ademen en de longblaasjes zullen zich geleidelijk weer openen. Bovendien zul je minder vatbaar zijn voor stress, versterk je je immuunsysteem en zul je merken dat je meer energie hebt.