Inhoud Buteykotraining

Buteykotraining voor volwassenen

Heb je last van benauwdheid, hyperventilatie, slaapapneu, snurken, hoestbuien, een verstopte neus of stress? Voor deze en andere aandoeningen (zie overzicht) kan de Buteykotraining een oplossing bieden. Je leert in 5 lessen van  maximaal 2 uur aanvallen op te heffen. Bovendien leer je op een ontspannen manier minder te gaan ademen. Daardoor verdwijnen de klachten en zal je gezondheid verbeteren.

 

In de meeste gevallen worden mensen geadviseerd in de beginperiode een klein uurtje per dag zelf te oefenen. Bij ernstige klachten krijg je al snel meer energie en zul je vermindering van de klachten constateren. Hoe meer chronische klachten, hoe meer tijd het zal vragen om de ademhaling te stabiliseren. Daar staat tegenover dat verbeteringen snel merkbaar zullen zijn. Na de beginperiode wordt een vervolgtraject op maat opgesteld, afhankelijk van de ernst van de klachten.

 

Klik hier voor meer informatie over Buteykotraining voor volwassenen.

 

Buteykotraining voor kinderen

De Buteykotraining is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Als ouder(s) volg je de cursus deels zelf, zodat jij jouw kind kunt leren minder diep adem te halen. Dit is niet alleen bevorderlijk voor je eigen gezondheid, maar zo leer je ook de signalen bij je kind te herkennen en weet je wat je moet doen als je ze opmerkt. In totaal zijn er 6 of 7 lessen, waarvan 5 met de ouder(s) en 1 of 2 samen met ouder(s) en kind.

Na de kennismaking met je kind wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de Buteykotraining inhoudt. Voor kinderen is de aanpak anders dan die voor volwassenen, omdat kinderen anders leren. Kinderen pikken dingen het snelst op bij oefeningen met beweging en spelelementen. De Buteykotraining voor kinderen is daar dan ook op gebaseerd. Bovendien zijn er aangepaste oefeningen voor kinderen van verschillende leeftijden.

 

Kinderen leren de Buteykotraining verrassend snel! Ze voelen aan wat goed voor hen is en worden minder gehinderd door verkeerd aangeleerde ideeën. Ook het herstel verloopt sneller dan bij volwassenen, omdat hun stofwisseling sneller kan veranderen dan bij volwassenen.

 

Klik hier voor meer informatie over Buteykotraining voor kinderen.